ציונות עושים ברגליים. ואם לא, על גלגלים
למשל, ‘ציונית אמיתית’. למשל, ‘זו שעזבה עולמות מטורפים והגיעה לישראל, כדי לשנות את העולם’.
אבל לא משנה איך נקרא לה, ג’ניפר שוורץ, מנכ”לית אקומושן, היא דמות מעוררת השראה.
עם רקורד מרשים ביותר (פלוס פלוס) בעולמות החדשנות, יזמות, פיתוח מנהיגות והשפעה קהילתית, ג’ניפר מגיעה עם כל מה שצריך כדי להצעיד את הארגון – ואולי התעשייה כולה – כמה צעדים קדימה.
אבל רגע, מה זה אקומושן?
אקומושן היא חממה צומחת בעולמות ה-Smart Mobility, שמאגדת למעלה מ-600 סטארטאפים ישראליים. לא פחות מ-13 אלף חברים הצטרפו לחממה, והם מוצאים בה פלטפורמה משמעותית ביותר שמחברת בינם לבין גורמים בתעשייה, ממשלה, יזמים, אקדמיה ומי לא.
החברה פועלת בממשק משותף עם משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משרד הכלכלה והתעשייה והמכון הישראלי לחדשנות, עם מטרה ברורה – לדחוף את תעשיית ה-Smart Mobility הישראלית אל האופק ומעבר לו.
ג’ניפר – – ישראל?
“כן, ישראל” היא צוחקת. “אז חייתי בתאילנד, הודו, אנגליה וכמובן ארה”ב, שם נולדתי וגדלתי. אז כן, הגיע הזמן לישראל”.
זו הפעם הראשונה שאת תוקעת יתד כאן, בארץ הקודש?
“המשפחה שלי אמריקאית, אין לי אפילו קרוב משפחה אחד שהוא ישראלי. למרות זאת, גדלתי בקהילה יהודית, אז הגעתי לישראל פעמים רבות. כשגדלים ככה, עם קשר חזק ביותר לישראל, עם התחושה שצריך לדאוג למקום הזה, ולאהוב את המקום הזה, נוצר חיבור.
למרות הנסיעות התכופות לישראל, שאלתי את עצמי – מה זה המקום הזה? איך אפשר ליצור קשר לכאן, אם אני לא יודעת מה זה ‘כאן’? הרגשתי שאם לא אגיע ל’כאן’, וארגיש מה זה אומר לגור בישראל על בסיס יומיומי, לא אבין לעולם. אז הגעתי במסגרת תכנית מנהיגות בשנות ה-20 שלי, למגורים של שנה בישראל. המלגה הזו מעודדת מספר מצומצם של אנשים, להגיע ולקדם יוזמות חברתיות בישראל.”
לא שקלת לעשות עליה?
“המטרה שלי לא הייתה לעלות לכאן. המטרה הייתה לחקור את המקום הזה. וזה בדיוק מה שעשיתי. הגעתי לישראל, ל-3 שנים של פיתוח מנהיגות בישראל, ובעבודה בסוכנות היהודית. השקתי מלגות פיתוח מנהיגות עולמית במסגרת הסוכנות, ובתקופה הזו התחדד אצלי הצורך להעמיק את העשייה שלי באזורי ההיי טק.
לאחר מכן עברתי עברתי ללונדון במסגרת לימודי התואר השני ב- London School of Economics & Political Science והגעתי שוב לישראל.
המגזר הפרטי ריתק אותי ובעיקר, כיצד אפשר לגייס את המגזר הפרטי ואת ההיי טק, למטרות חברתיות.
עבדתי בקרן הון סיכון מקומית, משום שרציתי להבין את עולם ההיי טק הישראלי – איך סטרטאפים עובדים, מה הם צריכים, איך האקוסיסטם המקומי עובד.
זו הייתה התנסות מאד טובה.
פתחתי תכנית חדשנות עבור קבוצת עזריאלי, וגם עבור משרד ראש הממשלה.”
אז למה אקומושן?
“בשנה האחרונה חיפשתי לעצמי מקום חדש. ומצאתי באקומושן את כל מה שרציתי.
איך לומר? התפקיד היה תפור עלי.
הלא, המשימה הראשונית שלי היתה להותיר חותם בעשייה חברתית, לגייס את ההיי טק. להוביל אנשים וצוותים. טוב, זה בדיוק מה שאקומושן עושים.”
מה מרגש כל כך בעולם ה -Smart Mobility?
“אני חושבת שעולם ה-Smart Mobility משפיע באופן עמוק על החיים של כולנו.
בין אם אנחנו ערים לכך, ובין אם לא.
זה בכל מקום.
מהדרך שבה אנחנו מנווטים, נוהגים או נותנים לרכבים לנהוג עבורנו. אנחנו מתכננים את לוחות הזמנים שלנו לפי לוחות זמנים מקוונים של תחבורה ציבורית. אנחנו מוצאים מקומות חניה פנויים, באמצעות אפליקציה. Smart Mobility קשורה בכל כך הרבה אספקטים לחיי היום יום שלנו.
אף אחד לא יכול להתקדם ללא שורה ארוכה של פיתוחים בעולם הזה.
העובדה שזה נוגע בכולם, שזה יכול לשנות את העולם, להפוך אותו ליעיל יותר, בטוח יותר, חיבר אותי לעשייה של אקומושן.זה כוכב הצפון שהרגיש טוב ונכון עבורי.
מדהים להיות במרכז העשייה, שמערבת כל כך הרבה גורמים. גורמים ממשלתיים, מגזר פרטי, משקיעים, תעשיינים. אני מרגישה שאני משלבת את כל מה שאי פעם עשיתי ולמדתי – בתפקיד אחד.”
היה לכם אירוע לא מזמן.
Oh yeah”. Ecomotion Week. אקומושן נוסדה לפני 12 שנים. האירוע הזה הוא האירוע ה-11 שלנו.
את האירוע השנתי הראשון שלנו, קיימנו בחניה, איפשהו באחד הקיבוצים בשרון.
השנה, האירוע נערך באקספו, תל אביב. הגיעו אלינו 3,000 מבקרים, מ-50 מדינות.
יש לנו 70 שותפים, החל מ Lime micromibility ועד להונדה OEM.
כל הספקים, יזמים, סטרטאפים, כל מי שיש לו עניין Smart Mobility, הגיע לשבוע אקומושן.
הם הגיעו כדי לראות מה חדש, להחליף ידע, להבין מה המגמות בעתיד ומה קורה בתעשיית הסטארטאפ בישראל. עבר עלינו יום שלם של נטוורקינג, תצוגות והדגמות והרבה כיף, כשיום לפניו נערכו אירועים נוספים – מסיבת קוקטייל לשותפים שלנו, ויום של פגישות B2B.
זה היה ענק, ואני מזמינה את כל מה שיש לו עניין בעולם המרתק שבו אנחנו חיים – פשוט להגיע אלינו בשנה הבאה”.